Winterbarbecue
Hoofdgerechten

Barbecueën in de winter?

De zomer is weer achter de rug. Vind je het ook zo jammer dat het weer kouder wordt buiten? Regen.. Kou.. Niet meer elk weekend een terrasje pakken of met vrienden in de tuin barbecueën. Helaas! Wat een onzin, natuurlijk kun je nog wel elk weekend in de tuin hangen! Barbecueën alleen iets voor in de zomer? Nee, barbecueën kun je net zo goed in de winter als in de zomer. Organiseer eens een winterbarbecue voor jou en je vrienden/familie! Lekker eten en glühwein erbij. Bij een vuurkorf zitten met een deken over je heen maakt het helemaal af. De winterbarbecue is een opkomende trend, en erg leuk! Ik geef je tips zodat ook jij de perfecte winterbarbecue kunt organiseren.

Dekens

In de winter is het vaak erg koud, daarom is het belangrijk om goed warm te blijven. Dit kan door je goed warm aan te kleden. Denk aan dikke sokken en een warme jas. Daarnaast kun je fleecedekens over je heen leggen als het ’s avonds nog kouder wordt. Ook is het gezellig om naast de barbecue ook een vuurkorf aan te steken, en dit geeft je ook nog eens warmte. Glühwein erbij, en je hebt nu al een topavond! Als het regens of als het heel koud is dan is een overkapping of een tuinhuisje erg handig; zo kun je alsnog barbecueën.

vuurkorf winterbarbecue

Wat eten we op de winterbarbecue?

Welk vlees is nou eigenlijk geschikt voor tijdens een winterbarbecue? In de winter eten we graag veel. Het vlees dat het beste bij een winterbarbecue past zijn grilworsten, saté, hert en eendenborst. Dit is helaas niet voor iedereen betaalbaar, dus standaard barbecuevlees van de Aldi of Lidl doet het natuurlijk ook goed. Als je het vlees lang genoeg gaart is het ook helemaal niet nodig om speciaal barbecuevlees te kopen. Al voorgegaard vlees kan ook prima op de barbecue en gaat een stuk sneller dan niet voorgegaard vlees. Let er wel op dat het in de winter langer duurt voordat vlees gaar is dan in de zomer. Je kunt je gasten natuurlijk ook eerste verblijden met een lekkere (erwtensoep) vooraf. Lekkere recepten voor soep vind je hier.

Winterbarbecue

Naast vlees kun je ook sauzen en groenten klaarmaken op de barbecue. Hier kun je alle kanten mee op. Denk aan champignons, paprika’s en maïskolven. Wees vooral creatief! Zodat jij en je gasten warm blijven is het goed om te zorgen voor glühwein en warme chocolademelk!

Maak van de winterbarbecue een gezellig feest en nodig al je vrienden of familie uit! Zorg voor een gezellige sfeer met verlichting en muziek. Geniet ervan! Meer recepten en inspiratie voor winterbarbecues vind je hier.

Voor je winterbarbecue heb je natuurlijk wel een barbecue nodig. Een goedkope barbecue die je overal mee naar toe kunt nemen vind je hier. Ideaal!

Zelf een lekker recept? Stuur deze in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *