goedkope gerechten groenten

8 manieren om goedkope gerechten te bereiden

Ben je student of bijstandsgerechtigde of vind je het gewoon leuk om te besparen door goedkope gerechten te bereiden? Dan heb ik de ultieme tips voor je om budget gerechten op tafel te zetten. Lees verder om te ontdekken hoe je dit aanpakt en jij binnenkort goedkope gerechten bereid.

goedkope gerechten/budget gerechten

Maak een boodschappenlijstje voor goedkope maaltijden

Wat heb je nog in je voorraadkast en koelkast liggen die te gebruiken zijn voor goedkope gerechten? Om tegen te gaan dat je dubbele producten koopt is het belangrijk om eerst te kijken welke producten je nog in huis hebt. Door vervolgens een boodschappenlijstje te maken kom je, hopelijk, niet met te veel eten thuis.

Goedkope gerechten zonder vlees

Vlees is duur en het is ook helemaal niet nodig om dagelijks vlees te eten. Een lekkere goedkope maaltijd maak je met bijvoorbeeld eieren, linzen, noten of kikkererwten. Als je wel graag vlees wilt eten dan maak je je recept met vlees van de Islamitische slager; daar is vlees goedkoper dan in de supermarkt. Budget gerechten zonder vlees vind je op Allerhande.

goedkope gerechten groenten/Budget gerechten

Goedkope gerechten invriezen

Het is handiger en goedkoper om grote hoeveelheden eten te bereiden. Als je vervolgens eten overhebt  kun je dit invriezen. Gerechten zoals stampotten, rijst, pasta’s, soep en ovenschotels kun je prima invriezen. Ook brood is makkelijk in te vriezen.

Koop aanbiedingen/B-merken

Spreekt misschien voor zich: als je goedkope gerechten op tafel wilt zetten kun je het beste aanbiedingen en B-merken kopen. Echter, je moet alleen een aanbieding kopen als je het ook echt nodig hebt voor en je het lang kunt bewaren. Anders moet je de producten weggooien, en dat is zonde.

Maak een goedkope maaltijden planning

Als je goedkope maaltijden wilt bereiden bepaal dan van te voren wanneer je wat wilt eten en koop vervolgens boodschappen. Hierbij kijk je naar welk eten eerst op moet en van welke producten je een paar dagen later nog kunt gebruiken.

Lijstje goedkope gerechten/budget gerechten

Groenten van het seizoen

Goedkope maaltijden bereid je met groenten van het seizoen. Deze zijn vaak goedkoper dan andere groenten. Dit kan al snel de helft schelen, omdat de productie veel duurder is buiten de seizoenen. Goedkope gerechten bereid je dus met producten van het seizoen! Meer leuke en goedkope maaltijden vind je hier.

Doe eens per week boodschappen

Als je goedkope gerechten op tafel wilt zetten is het verstandig om maar één keer per week boodschappen te doen. Zo voorkom je dat je impulsaankopen doet en kom je alleen met de producten thuis die je echt nodig hebt voor je goedkope gerechten.

boodschappenkar goedkope gerechten/budget gerechten

Soep is een voedzame maaltijd

Diepvriesgroenten, een pakje kruiden, wat gehaktballetjes en je budget gerecht is klaar! Groentesoep is een erg voedzame en goedkope maaltijd die makkelijk klaar te maken is. Tevens kun je dit goedkope gerecht enkele dagen bewaren of invriezen.

Soep goedkope gerechten/budget gerechten

Ik hoop dat je wat aan deze tips voor budget gerechten hebt! Wil je goedkope maaltijden koken? Misschien is dit boek iets voor jou. Hierin staan tips over hoe je goedkope en gezonde maaltijden op tafel kunt zetten!

Meer tips voor goedkope gerechten vind je onder andere op deze website. Heb je nog meer tips om goedkope gerechten op tafel te zetten? Of een budget recept? Laat het weten in de reacties of deel jou budget gerechten met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *