Goede voornemens

Dé goede voornemens voor 2019

Veel mensen zijn afgelopen weer helemaal losgegaan met hun goede voornemens: afvallen, meer gaan sporten, stoppen met roken, sparen en meer tijd vrij maken voor familie en gezin. Sommigen zijn ook aan de slag gegaan om gezonder te gaan eten. Laat dat nou hetgeen zijn waar wij je een handje mee gaan helpen? Waarschijnlijk heb je met de feestdagen (of de gehele maand december) uitgebreid heerlijk gegeten en gedronken en hopelijk heb je hier lekker van genoten, maar nu is het tijd om weer een beetje over te gaan op de gezonde tour. Vandaag delen we met je de goede voornemens om aan de slag te gaan met gezonder eten. Veel leesplezier!

Laten we beginnen bij het begin, de 6 goede voornemens van Albert Heijn om gezonder te gaan eten:

 1. Eet eens wat vaker groenten en fruit

Voor iedereen is het eigenlijk al wel bekend; groente en fruit zitten boordevol met goede voedingsstoffen die iedereen kan gebruiken. Daarom raden we je aan om een extra groentesoort toe te voegen aan je lunch of avondmaal en fruit bij je ontbijt. Lekker en gezond!

 1. Ook niet verkeerd: een dagje zonder vlees

Als we dit allemaal eens zouden doen, zorgt dit ervoor dat er ook veel minder vlees geproduceerd hoeft te worden. Daarnaast is het ook nog eens supergezond. Vervang je vlees eens voor vis, ei of een andere vleesvervanger, zoals tofu.

Zalm
 1. Voedingsvezels

De vezels zitten in groente, fruit, peulvruchten en volkoren graanproducten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Ze zorgen ervoor dat je darmen optimaal werken en dat je minder snel trek krijgt.

 1. Ga voor goede (gezonde) vetten

Vette vis, zoals haring, zalm en makreel, maar ook avocado en noten zitten boordevol goede vetten die je lichaam goed kan gebruiken.

 1. Variëren maar!

Eet je vaak hetzelfde? Dan kan je lichaam belangrijke voedingsstoffen missen. Varieer wat vaker. Zo krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen.

 1. Kook eens wat vaker zelf

Gebruik hiervoor verse producten en kruiden. Dit geeft extra smaak aan je maaltijd. Het is niet alleen lekker, maar ook verrassend makkelijk.

Het gerecht dat niet kan ontbreken bij je goede voornemen!

Stoofpotjes zijn geweldig! Je kunt er namelijk alles in doen wat je lekker vindt en het blijft gezond en lekker. Bovenal is het super makkelijk te bereiden.  Gooi al je overgebleven groenten in een pan en een paar uur later heb je een heerlijke maaltijd. Hoe makkelijk kan het zijn?!

Onderstaand recept moet je dan ook geprobeerd hebben. Het recept kan ook in een slowcooker bereid worden, die ideaal is als je regelmatig een stoofpotje maakt.

Bereidingswijze:

Rundvlees in grove stukken snijden.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Wortelen schillen en in blokjes snijden.
Tomaten ontvellen. Pitjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden.

Olie verhitten. Vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Vlees kruiden met zout en peper. Ui en knoflook toevoegen. Meebakken tot de ui begint te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even mee bakken om het zuur wat weg te nemen. Wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen. Runderfond erbij en alles aan de kook brengen. **
Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 tot 2 uur).

Voor de Slowcooker recept volgen tot **.
Vlees op lage stand plm. 5 tot 6 uur in de slowcooker.
Eventueel iets meer bouillon of runderfond toevoegen afhankelijk van de grootte van je slowcooker. Het vlees moet voor plm. 3/4 in het vocht staan.

Boodschappenlijstje:
 • 500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)
 • 3 uien 
 • 2 teentjes knoflook 
 • 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) 
 • 2 grote tomaten 
 • 2 eetlepels zonnebloemolie 
 • 1 eetlepel tomatenpuree 
 • 1 pot runderfond 
 • zout, peper 
 • ½ eetlepel oregano 
 • 2 laurierblaadjes
De CrockPot: de slowcooker die je moet hebben. 

Simpel in gebruik en hij misstaat niet in je keuken. Dankzij deze slowcooker blijven de voedingsstoffen in je eten bewaard en krijgen je gerechten meer smaak. Dankzij de langzame garing is de slowcooker de ideale manier voor het bereiden van heerlijke gezonde gerechten! Bekijk deze en alle andere slowcookers hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *