brownies

Een brownie recept, om van te smullen

Er komen mensen op bezoek. Na een lekkere maaltijd is er ruimte voor het nagerecht. Maar wat moet je nou kopen als toetje? Maak een keer zelf een toetje. Wat dacht je van bijvoorbeeld brownies? Ja, brownies! Brownies maken is alles wat je wilt, en wij laten je weten waarom je een brownie recept moet maken!

Wij vinden chocola een van de lekkerste dingen die er zijn. Lekker als tussendoortje, lekker als toetje. Chocola zit onder andere in vla, ijs en koekjes. Maar met chocola kun je ook heerlijke brownies maken! Waarom bakken we niet vaker brownies? Ze zijn echt heerlijk en je hele keuken ruikt ook meteen naar chocolade. Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

Brownies zijn geschikt als toetje, maar je kunt ze ook maken als vervanging voor bijvoorbeeld een taart op je verjaardag. Brownies zien er lekker uit en zijn erg makkelijk klaar te maken. Zelfs als je geen keukenprins of keukenprinses bent. Als je ze meeneemt naar een gelegenheid dan maak je natuurlijk meteen vrienden! Wij hebben dit natuurlijk uitvoerig getest! Door het uitdelen van brownies aan zowel bekenden als onbekenden verschijnt er bij iedereen meteen een glimlach op zijn gezicht. Wat wil je nog meer? Hoe maak je deze lekkere brownies? Wij delen een lekker brownie recept.

brownie recept

Aantal personen: Ligt eraan met hoeveel mensen je je brownies wilt delen
Tijd: 60 minuten

Benodigdheden:

150 gram chocolade
150 gram roomboter
125 gram basterdsuiker
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
Halve theelepel zout
1 zakje vanille suiker
Een beetje bloem

Bereiding:

Hoe maak je dit brownie recept? Het is redelijk simpel om te maken. Allereerst breek je de stukken chocola in stukken. Deze gooi je samen met de roomboter in een pannetje en je roert totdat alles gesmolten is. Hierna gooi je de basterdsuiker, suiker en vanillesuiker door dit chocolademengsel en roer je dit met een mixer. Vervolgens mix je het zelfrijzende bakmeel, de eieren en het zout er doorheen. Als je dit hebt gedaan vet je een ovenschaal in en leg je er bakpapier overheen. Vervolgens vet je deze in en bestrooi je deze met een beetje bloem. Het beslag verdeel je vervolgens over de schaal. Nu mag je de ovenschaal 30-35 minuten op 175 graden in de oven zetten. Vervolgens haal je de schaal weer uit de oven en moet je een kwartiertje wachten. Genieten maar!

Variatietips: Je kunt ook walnoten en/of karamel toevoegen aan de brownies. Hoe je caramel maakt vind je hier. Het is ook leuk om je brownies te bestrooien met zoetigheden en/of er kaartjes op te zetten als je ze voor je verjaardag maakt.

Walnoten brownie recept

Dit brownie recept is afkomstig van Allerhande. Allerhande heeft nog veel meer lekkere nagerechten op de website staan!

Heb je zelf een lekker recept dat je wilt delen? Deze kun je naar ons opsturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *