pittige zelfgemaakte empanada's uit de oven

Empanada’s uit de oven

pittige zelfgemaakte empanada's uit de oven

Met runderstoof en ei

Sambal erbij? Zeker. Maak dit lekkere pittige empanada recept om een beetje op te warmen tijdens de koude winter maanden.

  • 35 min. Bereiden
  • 2 uur wachten
  • 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 500 g ribrunderlappen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el arachideolie
  • 2 el edobo saus
  • 1 el sambal
  • 2 tomaten
  • 200 ml kraanwater
  • 3 middelgrote eieren
  • 20 g verse platte peterselie
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg

Mochten de prijzen iets te hoog zijn kijk dan op voordeelmuis voor handige aanbiedingen.   

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en snijd het vlees in dobbelstenen.
  2. Fruit de ui, knoflook, adobo en sambal 3 minuten op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe.
  3. Breng het op smaak met zout en peper en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg het water toe en laat het circa 1½ uur zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan. Voeg extra water toe indien het gerecht te droog wordt.
  4. Laat het 30 minuten afkoelen.
  5. Kook in de tussentijd 2 eieren 8 minuten hard. Houd ze hierna onder koud stromend water, pel ze en snijd de eieren in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn en meng door de runderstoof.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de hoekjes van het bladerdeeg rond, gebruik hiervoor een omgekeerd kommetje.
  7. Verdeel wat stoofvlees over de helft van een plakje deeg, laat de randen vrij. Bestrijk de randen met water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen dicht met een vork of vouw het randje dubbel waardoor je dit leuke effect krijgt. ->
  8. Leg de empanada’s op een pakplaat met bakpapier. Klop het derde ei los en bestrijk de empanada’s met het ei. Bak de empanada’s in de oven in ca. 20 min goudbruin en gaar.
zelfgemaakte pittige empanada uit de oven met mooi gevouwen rand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *