Feestelijke hapjes - snoepgroenten

Feestelijke hapjes kopen of maken met een beperkt budget

Heb je een feest en wil je graag feestelijke hapjes serveren aan je gasten, en niet teveel geld uitgeven dan zal ik jou eens gaan helpen. Leuke en feestelijke hapjes hoeven niet duur te zijn om goed in de smaak te vallen. Er zijn twee opties voor hapjes. Je kunt iets kant en klaar kopen in de winkel of je kunt zelf een feestelijke lekkernij maken! Daarbij kun je natuurlijk ook gezellig een vriend of vriendin, of je kinderen om hulp vragen.

Feestelijke hapjes recepten

Je hebt ontzettend veel keuzes in recepten voor feestelijke hapjes. Je kunt heel wat tijd gaan besteden aan iets prachtigs, of je kunt juist iets simpels maken. Zo zijn bijvoorbeeld warme bladerdeeg hapjes niet duur en je kunt erin stoppen wat je lekker vindt. Misschien alleen wat jam erop of bak ze met een stukje knakworst. Dit zijn simpele, goedkope en feestelijke hapjes die je gasten zeker lekker zullen vinden. Bovendien kun je combineren en experimenteren met wat het leukst en lekkerst is. Maak er speelse hapjes van of juist uitbundige hapjes. Ik ben zelf dol op de knakworstjes in bladerdeeg.

Feestelijke hapjes - worstjes in bladerdeeg een jasje bladerdeeg
Feestelijke hapjes - snoepgroenten

Feestelijke hapjes uit de winkel

Heb je of wil je geen tijd besteden aan het maken van een feestelijke hapje dan kun je er ook voor kiezen dure en uitbundige hapjes in de winkel te kopen. Maar ook met een klein budget of als je liever kiest voor een gezonde feestelijke lekkernij kun je bij de supermarkt terecht. Zo zijn snoepgroenten speelse hapjes die lekker weg knabbelen (voor je gasten). Eventueel kun je die stukjes kleiner maken en op een stokje prikken voor een meer speels uiterlijk. Wanneer je deze stokjes presenteert met een schaaltje dipsaus heeft het toch weer meer weg van feestelijke hapjes dan enkel een schaaltje snoepgroenten. En ook de dipsaus  hoeft niet duur te zijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld frituursnacks als een feestelijke lekkernij. Je hebt bij Albert Heijn 36 snacks voor €1,80. Je hebt wel een oven, frituurpan of airfryer nodig maar dan zijn de feestelijke hapjes snel klaar.

Simpel, lekker en leuk: appelkonijn maken

Leuke, maar niet te uitbundige hapjes voor jong en oud vind ik een appelkonijn. Het enige wat je nodig hebt om deze speelse hapjes te maken is een mes, één of meerdere appels en wat citroensap.

De stappen voor dit feestelijke hapje:

  1. Voor het schillen begin je met de appel in partjes te snijden.
  2. Pak een partje en snijd ondiep vanaf de zijkant schuin naar voren tot het midden en doe dit ook van de andere kant zodat je een ‘punt’ maakt.
  3. Ga nu het partje schillen van achter naar voren totdat je de punt bereikt. Zie afbeelding.
  4. Nu heb je een konijntje. Zie je de oren?
  5. Herhaal dit tot alle partjes een konijntje zijn.
  6. Besprenkel de appel eventueel met citroensap op bruin worden te voorkomen.

Heel simpel toch? En wie vind deze konijntjes nu geen feestelijke hapjes?

feestelijke hapjes - appelkonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *