ontbijt ideeën muesli

Goede ontbijt ideeën voor diverse ontbijtrecepten

Heb jij dat ook wel eens? ’s ochtends naar de koelkast toelopen om weer een ontbijtje samen te stellen maar je een beetje klaar bent met de boterham met hagelslag? In dit artikel krijg je van ons diverse tips die je helpen met het samenstellen van een lekker ontbijt aan de hand van meerdere ontbijt ideeën die je een goede start van je dag geven. Tevens geven we je veel ideeën tot diverse ontbijtrecepten. Meer interesse in lunchrecepten, bekijk die hier

ontbijt ideeën muesli

Kwark en yoghurt

Ben je klaar met die droge boterham? Probeer dan eens een keer ’s ochtends kwark en/of yoghurt. Het is goedkoop, is al klaar en je kunt zelf toevoegen wat je lekker vind. Hieronder een paar tips en ideeën die je kunt gebruiken thuis.

  1. Kwark met aardbeien, bosbessen en basilicum
  2. Griekse yoghurt met frambozen
  3. Muesli en cruesli

Smoothies

Smoothies vullen altijd goed en zijn makkelijk samen te stellen. Wij gebruiken zelf hiervoor onze NutriBullet (bol.com, 2018) waarmee je gelijk met de bijgeleverde glazen van je verse smoothie gebruik kunt gaan maken. Enkele tips die we uit onze verzameling ontbijtrecepten hebben gehaald.

  1. Fruit: Mango, banaan, frambozen.
  2. Yoghurt
  3. Avocado

De NutriBullet is ideaal voor het maken van smoothies. Bekijk wat wij ervan vinden en enkele tips en inspiratie. 

Ei

ontbijt ideeën breakfast

Misschien wat traditioneel, maar  eieren doen het altijd goed met ontbijtjes Gekookt, gebakken, of scrambled, noem het maar op. Het is altijd (redelijk) makkelijk te bereiden en staat ook snel op tafel. Hieronder een paar tips die wij nu toepassen en waarvan wij vinden dat jij die ook moet weten.

  1. Gekookt eitje (7 minuten) op een cracker met avocado. Voor een goede eiersnijder en/of koker hebben we een aantal voor je samengesteld.
  2. Bak eens een eitje met een deksel op de pan. Zorg dat je de pan op laag vuur zet en dat je regelmatig controleert of het niet te hard gaat. Door de deksel te gebruiken krijg je een heel lekker zacht en smeuig eitje.
  3. NSBML heeft op haar website ook een aantal lekkere ontbijtrecepten op haar website vermeld die je ook zeker kunt toepassen. Van brood met ei uit de oven tot een compleet groente omelet.

Zelf ook ontbijt ideeën?

Wij zijn benieuwd! Deel je ontbijt ideeën deze met ons via deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *