goedkoop kerstdiner

Goedkoop de feestdagen doorkomen? Tips voor een goedkoop kerstdiner

Goedkoop de feestdagen doorkomen? De feestdagen geven vaak veel stress. Familiebezoeken, cadeautjes kopen en diners voorbereiden… Het hoort er allemaal bij! Maar hoe zorg je er nou voor dat je na de feestdagen niet helemaal blut bent? Wij hebben tips voor een goedkoop kerstdiner zodat je na de feestdagen nog een beetje geld overhoudt.

Op tijd inkopen

Tijdens de feestdagen gooien verschillende bedrijven de flink prijzen omhoog. Zo kan een gourmetstel tijdens en vlak voor de feestdagen 2 keer zo duur dan normaal. Dit is een kwestie van vraag en aanbod. Mocht bijvoorbeeld je gourmetstel kapot zijn, koop dan op tijd een gourmetstel. Bekijk hier goedkope gourmetstellen!

Boodschappen doen voorbereiden

Om geld te besparen is het handig om de folders te bekijken. Als iets dat je tijdens het kerstdiner nodig hebt in de aanbieding is, kun je het alvast kopen. Vlees is redelijk lang houdbaar in de vriezer. Voordat je boodschappen gaat doen is het handig om te kijken wat al thuis hebt en wat niet, dit scheelt ook weer weggooien.

Ga geen boodschappen doen met een lege maag

Jummie, al die kersthapjes! Als je honger hebt is het onverstandig om boodschappen te gaan doen voor een kerstdiner. De verleiding om veel te veel lekkere hapjes te kopen is dan te groot. Het zou zonde zijn als ze over datum raken en je ze weg moet gooien. Houd bij het doen van boodschappen voor een goedkoop kerstdiner een bepaald budget in je hoofd en ga hier niet overheen!

goedkoop kerstdiner champagne

Wijn/champagne

Een fles wijn kan natuurlijk niet ontbreken, ook niet bij een goedkoop kerstdiner. Een goedkope wijn of champagne kan net zo lekker zijn dan een dure wijn. Dat blijkt in ieder geval uit diverse tests.

Zelf cocktails maken

Cocktails zijn redelijk duur, behalve als je ze zelf maakt! Het is erg leuk (en makkelijk) om deze zelf te maken. Bijvoorbeeld deze Mojito!

Mojito

Mojito goedkoop kerstdiner

Ingrediënten:
Muntbladeren + 1/2 meloen
7up/Sprite
Rum
Suiker
óf
7up Mojito Free
Rum
Suiker

 

 

 

Deze lekkere cocktail maak je door een klein beetje rum (goedkoop merk is prima) in een glas te doen en daarbij in de rest van de ingrediënten. Als je geen verse muntbladeren of meloen thuis hebt is 7up Mojito Free een goede vervanger! Meer lekkere cocktails vind je op de website van Gall&Gall. Serveer je cocktail tijdens de feestdagen in deze mooie cocktailglazen!

Goedkope hapjes

Leuk uitziende hapjes en toetjes zijn allemaal zo duur tijdens de feestdagen… Als je er tijd voor hebt is het veel goedkoper om deze zelf te maken. En dat is ook nog eens leuk om te doen! Inspiratie nodig voor goedkope hapjes? Wij hebben lekkere recepten voor hapjes voor je!

goedkoop kerstdiner plankje

De restjes na een goedkoop kerstdiner

Een dag erna kun je nog een keer genieten van de restjes, want het is uiteraard zonde om al dat lekkere eten weg te gooien.

Tóch uit eten?

Kijk dan even op een website zoals Social Deal of VakantieVeilingen. Dit kan veel schelen in vergelijking met de daadwerkelijke prijs.

Goedkoop de feestdagen doorkomen doe je zo. Geniet van de gezelligste dagen van het jaar! Zelf een lekker recept dat je wilt delen? Stuur deze in!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *