sinterklaas goedkoop gourmetten

’t Heerlijk gourmetavondje is gekomen – gourmetten op sinterklaasavond

’t Heerlijk avondje is gekomen, ’t avondje van Sinterklaas… Het is weer bijna pakjesavond! En wat is er gezelliger dan met het hele gezin lekker gourmetten na/voor het uitpakken van een aantal cadeautje’s? Kinderen zijn dol op gourmetten, en het hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij hebben alvast een aantal makkelijke tips en creatieve ideetjes op een rijtje zodat jij kunt genieten van een heerlijk avondje goedkoop gourmetten op Sinterklaasavond. Het enige wat je nodig hebt is een gourmetstel met gourmetpannetjes. Je hebt al een vierpersoons gourmetstel voor 15 euro bij Bol.com.

Wat zet je op tafel tijdens goedkoop gourmetten met kinderen?

Pannenkoekjes

Goedkoop gourmetten pannenkoekjes

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

 • 100 gram meel
 • Snufje zout
 • 2 eieren
 • 150 ml melk
 • Eventueel hagelslag, rozijnen, kaas of een andere toevoeging.

Pannenkoeken, kinderen houden van pannenkoeken! Maak om het nog goedkoper te maken het beslag zelf. Goedkoop gourmetten doe je zo!

Mix van te voren de ingrediënten (meel, zout, eieren en melk) door elkaar. Deze mix kun in een beetje boter, en eventueel met een toevoeging, in een pannetje doen. Op tijd omdraaien en genieten maar!

Pizza

mini pizza gourmet

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

 • Pizzadeeg
 • Tomatensaus
 • Beleg na keuze zoals: geraspte kaas, ham, champignons en ananas

De ‘p’ van pizza, jummie!

Om pizza’s in een gourmetpannetje te kunnen is het van belang dat je van te voren het pizzadeeg met de tomatensaus in de oven afbakt (zie hiervoor de verpakking van het deeg). Snijd de bodem in kleine stukjes. Nadat je de pizza’tjes hebt belegd kun je ze gaan bakken in een pannetje.

Nacho’s

goedkoop gourmetten nacho's

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

 • Nachochips
 • Geraspte kaas
 • Naar keuze: kidneybonen/cherrytomaatjes/bosui/mais

Nacho’s; wie houdt er niet van? Leg een aantal stukjes nachochips in een pannetje en bestrooi deze met geraspte kaas. Vervolgens kun je er diverse groenten op leggen. Geniet ervan!

Tips

Tip 1: Geen kant en klare schotels. Kant en klare gourmetschotels zijn duur. Je kunt hamburgers, kipfilet en ander vlees beter los kopen en in een pannetje doen. Dit duurt misschien langer, maar is een stuk goedkoper!

Tip 2: Gefrituurde snacks. Kinderen houden van gefrituurde snacks. Frikandellen en hamburgers die in de frituurpan kunnen, kunnen ook prima in een gourmetpannetje worden bereid.

Tip 3: Pannenkoeken. Kinderen zijn tevens dol op pannenkoeken. Toen ik klein was maakte ik altijd zelf pannenkoeken in een pannetje. Goedkoop gourmetten doe je zo!

Tip 4: Stokbrood. Stokbrood is goedkoop en lekker. Zorg dus voor veel stokbrood met satésaus en kruidenboter.

Tip 5: Niet alles op tafel zetten. Als je vlees wilt bereiden kun je het beste niet alles in één keer op tafel zetten, omdat je anders de restjes moet weggooien i.v.m. bederven. Restjes kun je tevens gebruiken om nog om nog een keer goedkoop te gourmetten.

Goedkoop gourmetten doe je zo! Heb je zelf tips of een recept dat je wilt delen? Wij zijn benieuwd, deel deze met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *